Presentatie 3D-foto’s sloop van de Lekbrug bij Vianen

30 juni 2022

Na ruim 85 jaar dienst te hebben gedaan was de oude boogbrug bij Vianen overbodig geworden na vervanging door nieuwe bruggen, die ernaast zijn gelegd. Behoud van de iconische Lekbrug bleek te duur. Stereofotograaf Job van de Groep volgde vanaf maart 2021 de ontmanteling van de brug met zijn 3D-camera’s.

Presentatie 3D-foto’s sloop van de Lekbrug bij Vianen

Museumwerf Vreeswijk

Een selectie van deze stereofoto’s is onder de noemer “Een brug te veel in 3D” in een ruimte van de Museumwerf Vreeswijk te zien op het scherm van een 3D-monitor en in een 3D-kijkkast. De magie van 3D-techniek.

Presentatie 3D-foto’s sloop van de Lekbrug bij Vianen - 2
Meer over 3D-fotografie in het boekje Vianen en in het geweldige 3D-boek 3D-Double Vision, die te koop zijn via de webshop van Optische Fenomenen.

De fotopresentatie is te zien tot en met eind augustus 2022. 3D-fotografie is geen uitvinding van de laatste tijd maar is bijna net zo oud als de 2D-fotografie. 3D-foto’s hebben in veel gevallen een meerwaarde. Door de techniek van 3D-fotografie krijgen kijkers een dieptebeeld op de foto’s. Kijk voor aanvullende info over adres en openingstijden op www.museumwerf.nl.