Escher in Het Paleis kijkt in de spiegel van M.C. Escher

29 juni 2022

In de zomer van 2022 kijkt ‘Escher in Het Paleis’ t/m 4 september 2022 in de spiegel van M.C. Escher met de expositie “Spelen met Spiegels”. De wereld van Escher is een gespiegelde wereld met een spel van herhalingen en reflecties, kijken en sterk verwonderd worden. Zijn zelfportretten in bolle spiegels tonen de graficus zelf in zo'n alternatieve wereld.

Escher in Het Paleis kijkt in de spiegel van M.C. Escher

Escher in Het Paleis

De weerkaatsingen in natuurlijke taferelen of van kleine Italiaanse straatjes verraden Eschers liefde voor de mogelijkheden die reflecties op zijn grafische werken vast te leggen. In Escher in Het Paleis ervaart de bezoeker deze zomer Eschers fascinatie voor spiegelingen. Een fascinatie die ook bij hedendaagse kunstenaars nog steeds leeft.

Escher in Het Paleis kijkt in de spiegel van M.C. Escher - 2 Escher in Het Paleis kijkt in de spiegel van M.C. Escher - 3 Escher in Het Paleis kijkt in de spiegel van M.C. Escher - 4
Een spiegelend optisch grapje met de bol en de hand van de graficus Maurits Cornelis Escher.

In de speciale zomerexpositie staat spiegeling in de kunst van Escher en in werken van een aantal kunstenaars centraal. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de spiegelende bollen van Arnout Visser, spiegelende kunstwerken van glaskunstenaars Tomas Hillebrand, Václav Cígler, Miloš Balgavý en in de optische-illusiekast het werk van Ad van der Kouwe en Don Satijn. Ook de nieuwe aanwinst van kunstenaar Jelle Korevaar is te zien.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen