Kijk in de spiegelende bol en ontdek ook Eschers geheim

1 oktober 2022

In de OF-nieuwsbrief 421 brachten wij onze lezers op de hoogte van de thematische expositie “Spelen met Spiegels” met een reeks spiegelende bollen van de glaskunstenaar Arnout Visser en aangevuld met het werk van andere glaskunstenaars. In deze zomerexpositie stond het gebruik van de spiegel en spiegelende oppervlakken in de werken van Maurits C. Escher centraal. Nog ruim voor het sluiten van de tijdelijke expositie bezochten wij “Escher in het Paleis”, de bijbehorende museumwinkel en in de voormalige keuken van Koningin Emma het gezellige MC Café.

Kijk in de spiegelende bol en ontdek ook Eschers geheim

Escher in Het Paleis

Voor de expositie “Spelen met Spiegels” (die inmiddels is afgelopen) was weer een speurtocht voor jeugdige bezoekers ontwikkeld. Bij het begin van de looproute langs de opstellingen van de tijdelijke expositie en natuurlijk onderweg ook langs de mooiste kunstwerken van Maurits C. Escher werd het bijbehorende vouwblad voor de zoektocht op verzoek verstrekt of spontaan aangeboden. Het vouwblad voor de speurtocht met heel veel opdrachten en wetenswaardigheden is verschenen in drie uitvoeringen om ook de buitenlandse bezoekers te laten genieten van dit actieve gedeelte van een bezoek aan de expositie.

Het vouwblad is verschenen in het Duits, Engels en natuurlijk in het Nederlands. De uitvoering, de inhoud en de afbeeldingen zijn zo interessant dat ook volwassenen extra kunnen genieten van dit initiatief om de expositie zelf ook via een speurtocht te beleven en te bewonderen. Het vouwblad is naar onze mening tevens een visitekaart voor het museum “Escher in Het Paleis”.

Kijk in de spiegelende bol en ontdek ook Eschers geheim - 2 Kijk in de spiegelende bol en ontdek ook Eschers geheim - 3

Op de eerste opengeslagen bladzijde staan de plattegronden van de expositiezalen en de gewenste looproutes. Op de bladzijden daarna vinden de jeugdige bezoekers veel wetenswaardigheden over de interesses en meningen van Escher over zijn kunststijl en werkmethoden. Zijn fascinatie voor de wiskunstige realisatie van vlakverdelingen is uitgebreid aangegeven. Breng dus vaak een bezoek aan “Escher in Het Paleis”.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen