Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (9)

28 juni 2022

Voor de liefhebbers van de surrealistische kunst van de Spaanse kunstschilder, genie en wetenschapper Salvador Dalí hebben verschillende postadministraties gekozen om regelmatig postzegels met zijn werken uit te geven. Standaard zijn de postzegels bedoeld voor het frankeren van te verzenden post.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (9)

Salvador Dalí (1904-1989)

Bij meerdere uitgiften van postzegelblokjes en losse postzegels in bepaalde landen is dit algemeen gebruik van de frankeergeldige postzegels wel zeer twijfelachtig. De echte thematische postzegelverzamelaars zullen zich daaraan niet storen en hun verzamelingen met plezier uitbreiden met alle uitvoeringen van postzegels en -blokjes waarop de kunst van Dalí of als kunstenaar zelf is afgebeeld.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (9) - 2 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (9) - 3 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (9) - 4

Elke uitgifte is telkens weer een geweldige beleving om de verrassende plaatjes te zien. Soms zijn er complete werken afgebeeld en veelal bevat de afbeelding op de postzegels een verzameling van details uit de werken van surrealist Salvador Dalí. Op een flink aantal van de uitgegeven postzegelblokken zijn ook afbeeldingen van andere surrealistische kunstenaars afgebeeld. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen