3D-stereofotografie geeft elk plaatje een extra uitstraling

7 juli 2022

Eindelijk hebben alle strenge maatregelen ter bestrijding van covid-19 geleid tot een hervatting van 3D-activiteiten in Huizen, waar de 3D-projecties al jarenlang plaatsvonden. Helaas vond op zaterdag 28 mei j.l. de allerlaatste 3D-projectiedag plaats, omdat het gebouw niet meer beschikbaar is voor onze projecties. De voorzitter van de NVvS en tevens hoofdredacteur van het 3D-Bulletin bracht onlangs de tweede uitgave van het 3D-Bulletin voor jaargang 2022 uit.

3D-stereofotografie geeft elk plaatje een extra uitstraling

3D-Bulletin 223

Op de titelpagina prijkt een 3D-foto van de congresstad Český Krumlov in Tsjechië, waar in de periode van 13 tot en met 19 september 2022 het internationale ISU-Congres zal plaatsvinden. In het blad geeft Dennis Boersma een beeld van activiteiten in woord en beeld door een reeks van 3D-stereoscopische foto’s. Na het verenigingsnieuws, een bericht uit de bibliotheek van de NVvS en een overzicht van het jaarprogramma bevat het Bulletin een uitgebreide beschrijving over het boek “3D: Double Vision” (te koop via de OF-bookshop).

In een samenwerking met de hoofdredacteur is een artikel ontstaan over het verzamelen van postzegels waarop een afbeelding staat, die behoort bij het thema 3dimensionale beeldtechnieken op postzegels. Op acht pagina’s krijgt de lezer een kleurrijk overzicht van verschenen uitgaven in binnen- en buitenland, voornamelijk uitgevoerd in de anaglyfen- en stereoscopische beeldtechniek. Alle afgebeelde postzegels, behalve de privé-uitgave van Jaap Zonneveld, zijn leverbaar via de OF-webshop. Ook het artikel “Zintuigen en stereo” van Job van de Groep is vermakelijk voor liefhebbers van stereofotografie. Enkele 3D-technische artikelen en 3D-foto’s sluiten dit voortreffelijke bulletin af.


Gerelateerde artikelen