Driedimensionale foto's van de reis naar de planeet Mars

3 oktober 2016

Met een speciale uitgave van het bekende maandblad Sky at Night bracht uitgeverij BBC Magazines het prachtig inhoudelijk vormgegeven en waardevolle “Space 3D” op de markt. Slechts korte tijd konden de liefhebbers van astronomie en 3D foto’s een exemplaar bemachtigen. Ondanks de forse prijs waren veel winkeliers door de voorraad heen. De bezitters kunnen in elk geval met de meegeleverde anaglyfenbril genieten van 100 pagina’s met 3D-foto’s en interessante informatie uit de ruimte.

Driedimensionale foto's van de reis naar de planeet Mars

Sky at Night Magazine 3D

Natuurlijk heeft de initiatiefnemer van de speciale 3D uitgave gekozen voor het Jaar van de Astronomie 2009 om het magazine met unieke 3D opnamen samen te stellen. Alvorens de rood/blauw anaglyfenbril op te zetten krijgen de lezers eerst een uitleg over het realiseren van 3D foto’s met een linker en een rechter beeld. Aan de hand van drie specifieke hoofdstukken krijgen de lezers alles te zien over de mens op de maan en belevenissen van de astronauten met hun kostbare apparaten en toestellen.

De eerste stap van een mens op de maan is uitstekend in 3 dimensies zien. Ook de oneffenheden van het maanlandschap zijn goed te beoordelen. Op de Rode Planeet zijn de fascinerende 3D beelden genomen, die op grote 3D foto’s in Space 3D zijn te zien. Bij elke 3D foto geeft de auteur van het betreffende deel een beschrijving van het getoonde 3D beeld. Het gedeelte over de oneindige ruimte laat heel bijzondere opnamen zien van enorme sterrenstelsels met prachtige visuele verschijnselen. De 3D beelden in dit gedeelte zijn geschoten door de Hubble telescoop. Voor informatie www.skyatnightmagazine.com.


Gerelateerde artikelen