Verkiezingscampagne met een lenticulair dubbelbeeld

3 oktober 2016

Speciaal voor de verkiezingen voor het parlement bij onze Oosterburen koos Der Spiegel voor een opvallende voorpagina op het septembernummer (39/2009). Op dit nummer is namelijk een lenticulaire dubbelfoto bevestigd. Te zien zijn Angela Merkel en Frank-Walter Steinmeier, die beiden strijden om Duitsland te loodsen door de financiële crisis. Inmiddels is de uitslag van de verkiezing bekend en kan het werk beginnen.

Verkiezingscampagne met een lenticulair dubbelbeeld

Der Spiegel 39-2009

Het ontwerpteam en de redactie van het opinieblad Der Spiegel kunnen dik tevreden zijn met deze mooie en magische beeldverwisseling van de twee kandidaten op één stoel in een frisse omgeving met bergen op de achtergrond. Bij het voorzichtig kiepen van het blad is te zien hoe een complete foto van de ene persoon overgaat in een complete foto van de andere persoon, zonder dat de stoel van plaats verwisseld. Het groot formaat lenticulaire beeld is er na de productie van het tijdschrift opgeplakt.

Dankzij de extra lenticulaire afbeelding heeft de verkoop een record laten zien en zullen de kopers juist dit exemplaar van Der Spiegel een langer leven geven of zelfs bewaren in de privé verzameling van tijdschriften. Kinderen noemen dit lenticulaire beeld in het algemeen een ribbeltjes of flipbeeld. Volwassenen kennen deze beeldtechniek van de vakantiekaarten in de standaard bij de souvenirwinkels.

Maar in dit formaat en in een miljoenen oplage is deze vorm van aandachtstrekker nog niet veel in de tijdschriftenwereld voorgekomen. Hoe de verkiezingen zouden eindigen was bij de ontwerpers geheel onbekend. De papieren titelzijde achter het opgeplakte beeld laat de vechtende kandidaten zien op de stoel. Het lenticulaire beeld op Der Spiegel is van hoge kwaliteit en zal zeker inspireren.


Gerelateerde artikelen