Een bonte verzameling van brochures uit Oberhausen

30 juni 2018

Door onze regelmatige bezoeken aan exposities in de Ludwig Galerie van het Slot Oberhausen blijven wij op de hoogte van alle gehouden evenementen en exposities. Bij de meeste exposities geeft het museum een compacte brochure uit met informatie over de kunstenaar of over het getoonde thema of onderwerp. De boekjes bevatten illustraties en veel wetenswaardigheden. Van de meeste exposities zijn nog exemplaren in de museumshop verkrijgbaar. De bescheiden omvang (16-20 pagina’s, A5) maken de uitgaven bijzonder geschikt in het kunstonderwijs en als verzamelobject.

Een bonte verzameling van brochures uit Oberhausen

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen

In de expositie “Entenhausen >>> Oberhausen >>>” doken de samenstellers en het team van Ludwig Galerie in het vrolijke leven van de tekenfiguren van wijlen Walt Disney en zijn “Disney Factory”. De meeste aandacht in de expositie ging echter uit naar de tekenaars van de beroemde strip- en filmhelden en hun belevenissen. In de expositie “Janosch - Panama und andere Welten” voegde het museum een activiteit aan haar programma over beeldwerelden van comics, boekillustraties en karikaturen toe.

Een bonte verzameling van brochures uit Oberhausen - 2 Een bonte verzameling van brochures uit Oberhausen - 3 Een bonte verzameling van brochures uit Oberhausen - 4

De beer Janosch beleeft allerlei avonturen en inspireert personen! Met de exposities “Roy Lichtenstein” en “Keith Haring” toonde Ludwig Galerie haar bezoekers een schat aan kunstwerken van twee toonaangevenden Amerikaanse kunstenaars, die elk door de unieke kunststijl bijdragen leverden aan een verrijking van beeldvormende kunstuitdrukkingen.

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen