Een drankje wordt gezellig door onderzetter met illusie

28 oktober 2014

Voor extra gezelligheid bij het aanbieden van een drankje zorgen onderzetters met fascinerende optische illusies of met een andere vorm van een prikkeling van onze visuele waarneming en onze hersenen. De onderzetters voor glazen, kopjes, flesjes en vele andere voorwerpen en objecten worden afgeleverd in een stevig doosje.

Een drankje wordt gezellig door onderzetter met illusie

Optische illusies

Elke onderzetter bevat een voorbeeld van een illusie, een opdracht, een optisch spel als raadsel of als vraag of een ogenschijnlijk vreemde tekst, die in werkelijk niet eens zo vreemd is. Scheve lijnen, die in werkelijkheid gewoon parallel verlopen, of spontaan bewegende patronen wanneer je maar even staart naar het patroon. Bij het aanbieden van een drankje pak je één van de onderzetters en zorgt ervoor dat je gezelschap vluchtig de afbeelding goed kan waarnemen, alvorens een deel van de afbeelding wordt afgedekt door het object. Het gesprek komt dan vanzelf op gang bij het gebruik van een tweede onderzetter.

Een drankje wordt gezellig door onderzetter met illusie - 2 Een drankje wordt gezellig door onderzetter met illusie - 3
Voorbeelden van het spel met optisch bedrog uit een serie van 30 onderzetters

De kleurrijke en opvallende onderzetters zorgen voor vele uren plezier, discussie en aandacht. Op elke onderzetter staat op de achterzijde een toelichting, een vraag of een opdracht. Er zitten 30 onderzetters in het doosje. Door de kwaliteit en uitvoering van de onderzetters is dit materiaal ook bijzonder geschikt voor individueel- en groepsgebruik en educatieve doeleinden in het basis- en voortgezetonderwijs.

ISBN 978-90-447-4134-6, “Optische illusies”, Uitgeverij Deltas, 2014, 30 illusiekaarten als onderzetter in een kartonnen doosje.


Gerelateerde artikelen