Een driedimensionale kijk op een wereld van planeten (2)

4 november 2020

Meerdere missies gaven vanuit landingen op de oppervlakten van planeten beelden met een ongelooflijke scherpheid van hetgeen daar werd aangetroffen. In dit prachtige boek presenteert Berndt Feuerbacher esthetisch mooie en fascinerende foto's, veelal op dubbele pagina's en natuurlijk in 3D-uitvoering door de anaglyfenbeeldtechniek.

Een driedimensionale kijk op een wereld van planeten (2)

Planeten 3D - Missionen zu exotischen Welten

Met de bijgeleverde 3D-rood-cyaan-bril zijn alle beelden, die voorzien zijn van het 3D-symbool, op een perfecte wijze te bekijken. De kijker moet wel op de hoogte zijn van het gebruik van de 3D-anaglyfenbril. Indien dat het geval is dan komt het heelal, de aanwezige planeten en andere exotische werelden in driedimensies tot leven. De historische missies die deze beelden mogelijk hebben gemaakt zijn op een compacte en heldere wijze beschreven.

Ook de vele gebruikte hulpmiddelen zoals marsvoertuigen, mobilie- en vaste onderzoekstations, zijn uitgebreid in beeld gebracht en toegelicht. Van alle bekende missies geeft het boek technische details, een compacte samenvatting van het wetenschappelijke doel, bijzonderheden en significante resultaten van de complete missies.

Een driedimensionale kijk op een wereld van planeten (2) - 2 Een driedimensionale kijk op een wereld van planeten (2) - 3 Een driedimensionale kijk op een wereld van planeten (2) - 4
Postzegelverzamelaars zullen zeker geïnspireerd raken door de inhoud van het boek “Planeten” en direct kunnen genieten van de vele 3D-foto’s.

Alles is met kleurrijke gewone en 3D afbeeldingen ondersteund. Al lezend en kijkend maakt de lezer reizen naar onder andere Mercuur, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Pluto en ziet onderweg kometen en gasplaneten in de misschien wel oneindige diepte van ons zonnestelsel.

De auteur en tevens actief wetenschapper in de wereld van de ruimtevaart deed onderzoek aan maanstof uit een Apollo-missie en was bij meerdere experimenten voor de bouw en gebruik van een ruimtelaboratorium en het internationale ruimtestation betrokken. Door de voortschrijdende innovaties binnen de ruimtevaart bevat het boek ook informatie over de nieuwste ontwikkelingen. Een uitgave voor 3D- en ruimtevaartliefhebbers.

ISBN 978-3-613-04231-5, “Planeten 3D - Missionen zu exotischen Welten”, Berndt Feuerbacher, Motorbuch Verlag, 2020, 2e druk, 256 pagina’s.