Een extra kijkbeleving door fotograferen met 3D-camera

8 januari 2024

Telkens weet de hoofdredacteur van het 3D-Bulletin, het 3x per jaar verschijnende periodiek van de NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie, weer een uiterst informatieve publicatie samen te stellen. Meerdere leden van de NVvS weten hoofdredacteur Dennis Boersma, ook de voorzitter van de vereniging, elke keer te voorzien van praktische informatie en resultaten van experimenten met de door de auteur nieuw aangeschafte 3D-apparatuur.

Een extra kijkbeleving door fotograferen met 3D-camera

Bezoek NVvS op www.stereofotografie.nl en ISU op www.ISU3D.org.

De lezers worden in elke uitgave verrast door een schat aan stereoscopische opnamen. Door het gebruik van een 3D-stereoscopische bril of na oefeningen zonder gebruik ervan, kunnen de plaatjes in alle rust in 3D worden bekeken. Er is ook informatie over het beschikbaar zijn van een minicursus 3D-fotografie en over de relatieve eenvoud om 2D-foto’s om te zetten naar 3D-foto’s. Heel interessant is het artikel “Stereofoto’s maken met AI”. Belangstellenden voor 3D-fotografie zijn natuurlijk van harte welkom om kennis te komen maken met een boeiende hobby. De eerstvolgende mogelijkheid om met de activiteiten van de NVvS kennis te maken is op zaterdag 27 januari 2024 in de 3D-projectiezaal van de NoorderLichtkerk op het adres Bergweg 92b te 3707 AE Zeist.

Een extra kijkbeleving door fotograferen met 3D-camera - 2

Het elk kwartaal verschijnende blad van de ISU - International Stereoscopic Union bevat veelal verslagen van 3D-congressen met bijbehorende 3D-foto’s. Regelmatig zijn er aankondigingen van nationale en internationale congressen en projecties van 3D-stereoscopische foto’s, video’s en zelfs 3D-films. Tientallen stereoscopische foto’s geven alles inhoud. Op Europees niveau bevat de uitgave twee aankondigingen van interessante bijeenkomsten voor alle liefhebbers van 3D-fotografie, te weten over het 3D-Congres van de DGS in de periode van 21-23 juni 2024 in Regensburg en over het 25e ISU Wereldcongres in het WICC - Wageningen International Congress Centre, 18-25 augustus 2025.


Gerelateerde artikelen