Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (11)

6 januari 2024

Ontwikkelingen in het vakgebied van de optische technologie en de mogelijkheid om steeds meer dataopslag te realiseren, brengen levensechte driedimensionale beelden op een televisiescherm dichterbij en zelfs zonder daarbij een speciale bril op te hoeven zetten. Potentiële toepassing is er niet alleen voor commerciële doelen, maar ook voor educatieve doeleinden, in wetenschappelijk onderzoek, industriële toepassingen, medisch onderzoek en in vele andere gebieden van wetenschap en techniek en promotionele activiteiten.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (11)

Verzamelaars van thematische postzegels weten meer over het thema.

3DTV zorgt voor integratie van diverse nieuwe technologische ontwikkelingen in combinatie met bestaande technologieën. Grafische afbeeldingen en videosignalen worden omgevormd tot driedimensionale beelden en met innovatieve 3D systemen geprojecteerd op speciale ontworpen 3D beeldschermen. Het nieuwe technische en wetenschappelijke studieboek “Three-Dimensional Television” informeert op een veelzijdige en duidelijke wijze over alle aspecten over de ontwikkeling van de 3D sciencefiction naar 3D werkelijkheid van televisie- en videoprogramma’s. Aan het tot stand komen van het boek hebben tientallen internationale wetenschappers, technici en onderzoekers meegewerkt.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (11) - 2 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (11) - 3 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (11) - 4

De artikelen geven het tussenresultaat weer van jarenlang onderzoek en experimenten met componenten voor 3DTV en diverse hulpsystemen en -apparatuur. Elk artikel gaat uitgebreid in op een specifiek deel van het geheel aan systemen, methoden, software, computertechnieken, optica en innovatieve 3D schermen. De bijdragen sluiten telkens af met een uitgebreide literatuuropgave. “The-state-of-the-art” van de driedimensionale beeldtechniek zonder het gebruik van een extern optisch hulpmiddel door de toeschouwer is op een wetenschappelijk niveau behandeld.