Ontdek de wetenschap in het Rijksmuseum Boerhaave

7 januari 2024

Bij helaas een kort bezoek aan het unieke Rijksmuseum Boerhaave konden wij een exemplaar van een nieuwe publicatie van het museum meenemen. Die publicatie is de tweede uitgave van “Podium voor de Toekomst” (2-2023). De naam van deze publicatie is ontleend aan de titel van het strategisch plan voor de toekomst van het Rijksmuseum Boerhaave. Naast enkele interne verbouwingen en aanpassingen is er een veel groter plan ontstaan en wel het realiseren van de bouw van een ‘Life Science & Health Studio'.

Ontdek de wetenschap in het Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave Leiden

De publicatie bespreekt deze forse uitbreiding van het museum, dat staat voor een nieuwe uitdaging om snel weer geheel aan te sluiten op de nieuwste ontwikkelingen in wetenschap en onderzoek. Het nieuw te bouwen museumpaviljoen wordt met een overdekte brug met het bestaande gebouw verbonden. Ga snel naar Boerhaave en haal ook deze interessante publicatie op, maar wel na een langere rondgang langs museumschatten en interactieve opstellingen. In de publicatie is tevens gesproken over de vele historische objecten en de actualiteit van de wetenschap, die ook zichtbaar is in de opstellingen en de doe-experimenten.

Neem ook na uw bezoek een exemplaar van de tweetalige flyer mee naar huis, bedrijf of school om nog eens terug te zien welke interessante thema’s er zijn te zien en te beleven in Boerhaave. Het museum is uiteindelijk de schatkamer van de historie en de moderne ontwikkelingen van de wetenschap, onderzoek en techniek en veelal de levensbeschrijvingen en activiteiten van belangrijke wetenschappers, ontdekkers en uitvinders. Dankzij de uitgebreide educatieve lesprogramma’s voor alle typen en vormen binnen het algemene en bijzonder onderwijs en de bijhorende demonstraties en instructies wordt het Rijksmuseum Boerhaave goed bezocht. In de museumwinkel zijn veel educatieve materialen en leuke herinneringen te koop.

Ontdek de wetenschap in het Rijksmuseum Boerhaave - 2

Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, NL-2312 WC Leiden, www.rijksmuseumboerhaave.nl.


Gerelateerde artikelen