Een nieuw spelconcept voor training van ons geheugen

10 augustus 2015

Natuurlijk is alleen het trainen van onze hersenen om maar actief te blijven niet het enige doel van geheugen spelletjes en geheugenpuzzels. De ontworpen spellen hebben ook als doel om vrolijke groepen te vormen, het samenspel te bevorderen, spelers te informeren en te laten kennismaken met nieuwe ervaringen. Het spel Numbers Game is een nieuw concept dat veel vraagt van onze herinnering en daarmee van ons geheugen.

Een nieuw spelconcept voor training van ons geheugen

Numbers Game

Het nieuwe spel is bedacht en als concept uitgewerkt door Paul M. Baars, ontwerper, producer van designproducten en auteur. Van zijn hand verscheen eerder het mooiste kunstboek ter wereld met optische illusies in de Nederlandse taal “For Our Eyes Only”. Van dit excellente gebonden kunstboek zijn inmiddels drie vertaalde edities verschenen. Het nieuwe spel bestaat uit vier sets van 20 kaartjes van elk 6,5 x 6,5 cm. Op de kaarten in elke set staan exclusieve afbeeldingen van de getallen 1 tot en met 20.

Een nieuw spelconcept voor training van ons geheugen - 2 Een nieuw spelconcept voor training van ons geheugen - 3
Voorbeelden van speelkaartjes uit de set van 80.

Zijn scherpe oog voor grafische details en voor cijfers en getallen langs de openbare weg, resulteerde in een reuze verzameling van duizenden grafische, op straat afgebeelde getallen. Voor het nieuwe spel selecteerde hij uit zijn unieke collectie tachtig opvallende getallen in verrassende context. Het doosje bevat een gebruiksaanwijzing in vijf talen. Het vouwblad laat ook zien in welk land de foto is gemaakt. Een leuk kaartspel voor jongeren en volwassenen.

ISBN 978-90-6369-370-1, “Numbers Game”, Paul M. Baars, BIS Publishers, 2014, 4 x 20 speelkaartjes in een kartonnenbox.


Gerelateerde artikelen