Een spel met zintuigen voor nieuwe leerzame ervaringen

23 april 2017

In het traditionele en dagelijkse leven zijn onze vijf zintuigen voortdurend bezig met hun respectievelijke functies en taken. In het nieuwe informatieve spelletjes- en experimentenboek “Sinnsationell” maakt de lezer kennis met de bijzondere werking van onze zintuigen door informatie, experimenten en diverse spelletjes. Er zullen lezers zich laten verrassen door de inhoud van het boek en de unieke werking van de zintuigen.

Een spel met zintuigen voor nieuwe leerzame ervaringen

Sinnsationell

Naast vijf zintuigen bevat ons lichaam ook meerdere sensoren die ervoor zorgen dat we honger en dorst krijgen, of dat we hitte en koude ervaren. Het zien en waarnemen is op uitgebreide wijze behandeld. Dit gedeelte begint met de uitleg van de blinde vlek en het verschijnsel van het ontstaan van nabeelden na het intens kijken naar een bepaald figuur of object. Het experiment is gedetailleerd besproken en het resultaat ervan is verrassend. Ook het fenomeen van gezichtsbedrog is onderdeel van een serie experimenten met verbluffende visuele conclusies. In de ingewikkelde pop-up zijn drie dieren verborgen.

Met een kleine aanwijzing zijn ze te vinden. Voor het ervaren van reuk, smaak en gehoor zijn er aantrekkelijke proefjes, die met veel plezier met meerdere personen uitgevoerd kunnen worden. Voor het ervaren van de tast bevat het boek reliëfs in de vorm van voelbare figuren en doolhoven. Daarna zijn er meerdere kijkspelletjes om nog eens extra ons kijkgedrag op de proef te stellen. Meerdere spelletjes en proefjes worden samen gedaan. Het leerzame boek sluit af met een serie bewegingsproefjes en een behendigheidsspelletje.

ISBN 978-3-8310-3077-4, “Sinnsationell”, Linda Esposito, Dorling Kindersley, 2016, 31 pagina’s met pop-up’s en talloze experimenten.


Gerelateerde artikelen