Experimenteren met illusies levert kennis over perceptie

25 april 2017

De succesvolle experimenteerbox zit vol met handige en fascinerende onderdelen voor het individueel of in groepsverband uitvoeren van experimenten en spelletjes met gezichtsbedrog en andere fenomenen. In de box met de titel Professor Murphy’s Wonderwereld van Curiositeiten vinden de gebruikers alle onderdelen om zeventig leuke en leerzame spelletjes en proefjes uit te voeren.

Experimenteren met illusies levert kennis over perceptie

Professor Murphy’s Optical Illusions

Het bijbehorende instructie- en informatieboekje zorgt voor aanwijzingen en tips om snel te kunnen genieten van de wereld van optisch bedrog en meerdere visuele fenomenen. De box bevat zelfs een kaartspel met 54 kaarten met illusionistische afbeeldingen en een echte 3D-bril.

Experimenteren met illusies levert kennis over perceptie - 2 Experimenteren met illusies levert kennis over perceptie - 3 Experimenteren met illusies levert kennis over perceptie - 4

Hoe de oorspronkelijk stilstaande beelden visueel zijn gaan bewegen door de uitvinding van de zoötroop door de Britse wiskundige William George Horner in 1834 wordt ervaren door de zelf te bouwen eenvoudige zoötroop en de draaiende cilinder met verticale sleufjes in de rand. De box wordt regelmatig aanboden via internet.

ISBN 978-1-4723-6564-4, “Professor Murphy’s Optical Illusions”, Parragon Books, 2015, experimenteerbox en informatieboekje, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen