Escher in Het Paleis toont grandioze glassculpturen

28 juli 2020

In de nieuwe expositie “Grandioos Glas” toont Escher in Het Paleis tot en met 8 november 2020 de mooiste glassculpturen uit de collectie van Stichting Modern Glas in samenwerking met Kunstmuseum Den Haag. De glassculpturen uit Tsjechië en Slowakije vergroten, verkleinen en verkleuren alles om zich heen en bieden een nieuwe blik op de wereld.

Escher in Het Paleis toont grandioze glassculpturen

Escher in Het Paleis

Optisch glas wordt meestal gebruikt om spiegels, brillenglazen en lenzen te maken, maar Tsjechisch-Slowaakse kunstenaars toveren het glasmateriaal om in harmonieuze kunstwerken. De abstract-geometrische glasobjecten reageren sterk op licht en reflectie en nemen vanuit iedere hoek een andere vorm aan.

Ze spelen met de ogen van de toeschouwer, net zoals Maurits C. Escher zijn toeschouwers meermaals vol verwondering laat kijken naar hetzelfde werk. Bij een bezoek aan deze expositie is het natuurlijk mogelijk om ook volop te genieten van de aanwezige werken van M.C. Escher. Neem vooral een kijkje bij de opstelling van de kamer van Ames en zorg voor een leuke fotografische herin-nering aan uw verblijf in deze bijzondere kamer. Bezoek ook de museumwinkel.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen