Evaluatie straten en wegen voor auto- en datastromen (2)

12 maart 2021

De expositie geeft ook antwoord op de vraag welke basisprincipes van het menselijk denken en handelen een rol spelen in de vorm van de straat als een constructie van lineariteit, zowel in termen van de geschiedenis van ideeën, als met het oog op geleidelijke transformatie naar virtuele werelden.

Evaluatie straten en wegen voor auto- en datastromen (2)

From A <=> B

In de media van fotografie en video onderzoeken de deelnemende kunstenaars het motief van de straat, stellen een relevantie ervan voor de 21e eeuw centraal, ontrafelen het of ontwikkelen het verder. De foto-expositie is samengesteld door Heide Häusler en Fritz Emslander. Sue Barr wijdt haar werk aan de snelwegen en betonnen routes die het landschap van Noord-Italië doorbreken.

Het toont de wegen meestal van onderaf als verheven technische constructies die door de landschappen glijden, maar ook te zien zijn als brute doorsnijdingen van stedelijke constructies. Op deze manier verheft het de straat tot architectuur, die echter op het moment van gebruik - tijdens de reis van A naar B - niet in het zicht van de bestuurder zijn waar te nemen. Een diversiteit aan bijzondere foto’s zorg voor meerdere verbaasde visuele momenten.

Evaluatie straten en wegen voor auto- en datastromen (2) - 2
Via Olga Silvestri 2, Sue Barr, uit de serie Architecture of transit, c-print, 80 x 100 cm; © Sue Barr.

ISBN 978-3-86206-857-9, “From A <=> B”, Fritz Emslander en Heide Häusler, Verlag Kettler, 2020, 112 pagina’s, 2-talig D/E.

Museum Morsbroich, Gustav-Heinemann-Straβe 80, D-51377 Leverkusen, www.museum-morsbroich.de.


Gerelateerde artikelen