Evaluatie straten en wegen voor auto- en datastromen (1)

11 maart 2021

In de uitgebreide foto-expositie “From A <=> B” in het Museum Morsbroich maken bezoekers tot en met 11 april 2021 kennis met allerlei vormen van straten en wegen voor personenauto- en vrachtautostromen en met apparatuur, kabels en draden voor transport van digitale informatiestromen op foto’s, die gerealiseerd zijn vanuit een kunstzinnig context. Zelfs het trottoir en het fietspad passen binnen de thematische benadering voor deze foto-expositie.

Evaluatie straten en wegen voor auto- en datastromen (1)

From A <=> B

Met een vertoning van Magnum Photos / Paris en werken van Sue Barr, Thomas Bayrle, Julius Brauckmann, James Bridle, Ingrid Burrington, Emma Charles, Uschi Huber, Frauke Dannert, Hans Gremmen, Taiyo Onorato & Nico Krebs, Catherine Opie, Kathy Prendergast, Mels Van Zutphen, Hans-Christian Schink, Henrik Spohler, Katja Stuke & Oliver Sieber, Clement Valla en met documentatiemateriaal van Alfred Noell, is er een expositie ontstaan met een diversiteit aan echte fotografische beelden, gemanipuleerde beelden, sculpturen en museumopstellingen.

In een wereld waarin informatie en diensten in de kortst mogelijke tijd over datasnelwegen worden getransporteerd, lijken aangelegde en geasfalteerde wegen als relikwieën uit lang vervlogen tijden. Wat vertellen wegen eigenlijk over de beschaving van hun ontwerpers en bouwers? Wat zijn de redenen, motivaties, doelen, maar ook de gevolgen van deze betonnen routes, die als geen andere bouwwerken symbolen zijn geworden van vooruitgang in de 20e eeuw. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-86206-857-9, “From A <=> B”, Fritz Emslander en Heide Häusler, Verlag Kettler, 2020, 112 pagina’s, 2-talig D/E.

Museum Morsbroich, Gustav-Heinemann-Straβe 80, D-51377 Leverkusen, www.museum-morsbroich.de.


Gerelateerde artikelen