Fantastische illusies zorgen voor een geweldig kijkspel

17 mei 2015

Met circusachtige benaderingen speelt het ontwerpteam van het boek “Augenzirkus” in op de bijna oneindige mogelijkheden van het spel met optische illusies en andere optische fenomenen. In het getekende raamwerk van circusoptredens wordt telkens een voorbeeld van een optische illusie gepresenteerd. De bekende klassieke illusies zijn op een frisse wijze op groot formaat getekend en zijn op de achterzijde uitgebreid uitgelegd.

Fantastische illusies zorgen voor een geweldig kijkspel

Augenzirkus

Ook bevat het boek een aantal exclusief voor de uitgave ontworpen tekeningen met merkwaardige en fascinerende illusies. Bij het bladeren in het boek zal je je ogen niet geloven: het nijlpaard lijkt toch echt vijf poten te hebben, op een onmogelijke constructie kan je blijven lopen en de waterval krijgt het water steeds maar weer terug. Het boek voor kinderen en volwassenen begint met een uitgebreide behandeling van ons kijk- en waarnemingsproces, de fysiologie van het oog en de verwerking van beeldprikkels in ons brein.

In de inleiding krijgt de lezer een interessant en duidelijk beeld hoe in ons brein beelden worden verwerkt. De lezer maakt kennis met onder andere de Zöllner-illusie, de Poggendorff-verwisseling, de Müller-Lyer-illusie, de vaas van Rubin, de Fraser-spiraal, het Hermann rooster, het Münsterberg-fenomeen en de Ebbinghaus-illusie, en nog veel meer verrassende verschijnselen die ons begoochelen en uiteindelijk sterk zullen bedriegen. Ook voor de vormgeving en opmaak van dit boek geven wij een compliment voor de vindingrijkheid in de presentaties. Het boek heeft een sterk educatief karakter.

ISBN 978-3-8174-9634-1, “Augenzirkus”, Stefanie Zysk, Compact Verlag, 2015, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen