Fascinerende uitbreidingen in Science Center Explora

22 augustus 2014

In de voormalige bovengrondse schuilkelder voor burgers van Frankfurt am Main is het Science Center Explora gevestigd. Sinds het plaatsen van de eerste objecten in 1995 is het museum explosief gegroeid naar een compleet centrum van techniek en wetenschap, met accenten op het gebied van zien, waarnemen en driedimensionale beeldtechnieken.

Fascinerende uitbreidingen in Science Center Explora

EXPLORA - Frankfurt Science Center

Dankzij vakmanschap en een enorm doorzettingsvermogen heeft de eigenaar Gerhard O. Stief een machtig bouwwerk met buitenwanden van ruim 2 meter dik staalbeton omgebouwd tot een paradijs voor iedereen met interesse in de achtergronden van fysica, wiskunde, techniek, informatica, optica, optische illusies en 3D. Het accent ligt op experimenteren, het zelf onderzoeken van verschijnselen en leer- en ervaringseffecten door te doen. Voor elke ondernemende bezoeker is een prachtig uitgevoerde museumgids voor een klein bedrag beschikbaar. De gids met 112 pagina’s bevat afbeeldingen van opstellingen, objecten, hologrammen, 3D-foto’s en heel veel kunstwerken, met toelichtingen en informatie.

Fascinerende uitbreidingen in Science Center Explora - 2

EXPLORA - Frankfurt Science Center, Glauburgplatz 1, Lortzingstrasse 15, D-60318 Frankfurt am Main, www.explora.de.

Afb. Gerhard O. Stief, eigenaar van Science Center Explora Frankfurt am Main, overhandigt aan Jan M. Broeders, samensteller en uitgever van de nieuwsbrief Optische Fenomenen, zijn verworven Goethe figuren, ontworpen en gemaakt door kunstenaar Ottmar Hörl. Op de achtergrond een schilderij van kunstschilder Horst Baerenz-Cao.