Overzicht van interessante fascinerende experimenten

17 augustus 2014

In het ontdek- en doecentrum Phänomenta kunnen jongere maar ook oudere personen op uitgebreide wijze experimenteren met de grondbeginselen van de techniek en de fysica. Een schat aan experimenten staat ter beschikking in alle binnen- en buitenruimten van dit unieke concept van eigen onderzoek, ontdekken en ervaren.

Overzicht van interessante fascinerende experimenten

Erforschen, Erleben & Entdecken in Phänomenta Lüdenscheid

In het doecentrum kan men experimenteren in de aanleunende gebieden van de fysica, zoals in de optica, akoestiek, mechanica en elektriciteit en zijn er attracties waar het bezitten van enige durf noodzakelijk is voor een goed verloop van de ervaring. Door het langjarige succes en opgedane ervaringen heeft het centrum een veelvoud aan proefjes en opdrachten verzameld en gebundeld in verschillende publicaties. In een nieuwe publicatie zijn bijna honderd fascinerende opdrachten en experimenten verzameld en helder verklaard. Bezoekers van Phänomenta kunnen dankbaar van de inhoud gebruikmaken bij hun rondgang langs de verschillende stations. Leraren en andere geïnteresseerden kunnen vooraf hun lessen of hun bezoek voorbereiden en gericht de experimenten doen. Een reuze interessant boek voor educatief gebruik.

ISBN 978-3-8375-0247-3, “Erforschen, Erleben & Entdecken in Phänomenta Lüdenscheid”, Johannes Pöpping en Sebastian Bühren, Klartext Verlag, 2009, 224 pagina’s.

Science Center Phänomenta, Gustav-Adolf-Strasse 9-11, D-58507 Lüdenscheid, www.phaenomenta.de.


Gerelateerde artikelen