Uitvinder zorgden voor spectaculaire uitvingen

11 augustus 2014

Uitvindingen hebben altijd in de loop der eeuwen gezorgd voor opwindingen, maar ook voor de technologische ontwikkeling. Sommige uitvindingen zijn vandaag volop in gebruik en zichtbaar, andere vindingen zijn onzichtbaar verwerkt in apparaten of volledig aangepast aan een nieuwe vraag.

Uitvinder zorgden voor spectaculaire uitvingen

Inventors and Inventions

De meeste uitvindingen zijn niet benoemd naar hun uitvinder of ontdekker. Het boek met de meest interessante en fascinerende uitvindingen geeft op aangename wijze de belangrijkste feiten en gebeurtenissen en beschrijft de laatste ontwikkelingen ervan. De samenstellers bespreken een diversiteit aan uitvindingen in meerdere vakgebieden en onderwerpen, uit de techniek, wapens, gezondheid, communicatie, huishouden, onderzoek en transport. Briljante vondsten hebben gezorgd voor unieke toepassingen.

Het boek begint met de uitvindingen tijd, het numerieke systeem, geld, het alfabet en het wiel. Wist u bijvoorbeeld dat de rits al in 1893, het scheermesje in 1903 en de cassetteband in 1962 werden uitgevonden. Het zijn overigens vaak anderen dan de uitvinders zelf, die geld hebben verdiend aan een uitvinding of verbeteringen ervan. Een heerlijk boek om te snuffelen en om te genieten van uitvindingen als de yo-yo, cinema, radar, treinen, hovercraft, x-rays, de bril, pleisters, internet en computers. Een absoluut vermakelijk, leerzaam en grappig boek voor thuis en voor gebruik in educatieve omgevingen van de school.

ISBN 978-1-906155-67-4, “Inventors and Inventions”, Duncan McCorquodale, Tom Howells, Phoebe Adler en Paul Sloman, Black Dog Publishing Limited, 2009, 237 pagina’s.


Gerelateerde artikelen