Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (1)

13 januari 2021

De Britse arts en microbioloog Alexander Fleming (1881-1955) werd geboren op de familieboerderij Lochfield in Darvel in het graafschap Ayrshire in Schotland. Na zijn basisopleidingen ging hij vier jaar werken bij een rederij. Zijn universitaire studie startte in 1901 aan de St Mary’s Hospital School in Paddington en koos voor een studie geneeskunde en studeerde af in het jaar 1906.

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (1)

Alexander Fleming op postzegels

Van grote invloed op Flemings carrière was het werk van de Britse bacterioloog en immunoloog Almroth Wright, hoogleraar pathologie aan St Mary's. Hij bleef na het beëindigen van zijn studie op het instituut werken als assistent bij Almroth Wright, werd in 1921 aangesteld als adjuncthoofd en vanaf 1946 werd hij zelfs benoemd als directeur van dit instituut. Door een extra bijzondere gebeurtenis kreeg dit instituut in 1948 een nieuwe benaming en wel in de nieuwe naam Wright Fleming Instituut. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (1) - 4


Gerelateerde artikelen