Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (28)

26 juni 2023

Aanleg voor glaucoom kan erfelijk zijn. Om deze reden zou eigenlijk bij iedereen boven de 40 jaar en zeker als glaucoom ook in de familie voorkomt de oogboldruk moeten worden gemeten. De auteur schreef dit voortreffelijke medische boek voor glaucoompatiënten, voor alle geïnteresseerden in de oogheelkunde en in het bijzonder in het verschijnsel van de oogaandoening glaucoom en voor medici die snel weer op de hoogte willen zijn van de belangrijkste feiten en achtergronden over glaucoom.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (28)

Het oog en oogheelkunde

Van dit interessante boek is inmiddels de derde uitgebreidere druk verschenen met nog meer informatie en leerstof voor studenten Oogheelkunde en voor opticiens, optometristen, chirurgen en oogartsen. In acht hoofdstukken geeft de auteur de lezers en studenten alle feiten en details over het herkennen van deze hinderlijke aandoening, de schade die kan worden aangericht aan het oog en vele voorkomende vormen van glaucoom.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (28) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (28) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (28) - 4

Ook krijgen lezers een beeld van de meest voorkomende risicofactoren, het ontstaan ervan, de diagnostiek, de therapie en het leven met glaucoom. In een aanvullende bijlage krijgt de lezer een beeld van de anatomie en fysiologie van het visuele systeem en vele andere bijzonderheden die samenhangen met onze ogen en het zien en waarnemen. Een zeer uitgebreid woordenboek en een trefwoordenregister sluiten dit leerzame medische boek af.
ISBN 978-3-456-84677-4, “Glaukom”, Josef Flammer, Verlag Hans Huber, 2009, 512 pagina’s. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen