Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (29)

26 juni 2023

Het binoculair zien is een fundamenteel deel van onze totale visuele waarneming. Wanneer beide ogen hun werk doen en de hersenen het linker en rechter beeld laten samensmelten tot een driedimensionaal beeld is ons zicht volledig. Dankzij het binoculair zien kunnen we onze handelingen met onze beide handen voortreffelijk coördineren, kunnen we afstanden goed inschatten en zien we de omgeving in een volledig ruimtelijk perspectief.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (29)

Het oog en oogheelkunde

Klinische afwijkingen veroorzaken problemen voor de patiënt. Maar voor onderzoek naar de mate van afwijking in het binoculair zien, het stellen van een diagnose en het maken van een plan van aanpak is het noodzakelijk dat de oogarts volledig op de hoogte is van de theorie, de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en van praktische aspecten van het diepte zien.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (29) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (29) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (29) - 4

Het studie- en praktijkboek Normal Binocular Vision is een nieuw studieboek voor studenten optometrie, orthoptie, oogheelkunde en ook van de psychologie. De beide auteurs geven een uitgebreide introductie over het fenomeen van het binoculair zien. Zij bespreken de ontwikkelingen van het zien van diepte en de normale kenmerken van het binoculair zicht bij kinderen. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen