Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (9)

29 maart 2023

In de serie beeldatlassen voor de oogheelkunde verscheen het deel “Oculoplastics” met een schat aan informatie en gedetailleerde illustraties over diverse afwijkingen van en rond het oog. De auteur heeft het zeer praktijk gerichte studieboek verdeeld in drie secties, te weten het ooglid, de traanklier en de oogkas. Door verkregen kennis en ervaring van de auteur zijn van de meest voorkomende afwijkingen uitgebreide diagnoses beschreven, bijkomende problemen aangegeven, oplossingen geboden en prognoses voor een spoedig herstel gegeven.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (9)

Het zien en visueel waarnemen

Dankzij scherpe en gedetailleerde kleurenfoto’s is snel waar te nemen dat er een probleem rondom het oog geconstateerd is. De opzet en de inhoud van dit boek uit een serie van vijf beeldatlassen voor de oogheelkunde is geschikt voor gebruik door studenten in de oogheelkunde. Ook als informatie- en referentiebron bij het opvolgen van verplichte herhalingslessen, het gebruik door specialisten en als naslawerk voor opticiens is dit studieboek een uitstekend beeldvademecum. Het boek sluit af met een trefwoordenregister. ISBN 0 07 137594 5, “Oculoplastics”, Robert B. Penne, McGraw-Hill, 2003, 277 pagina’s. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (9) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (9) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (9) - 4


Gerelateerde artikelen