Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (10)

30 maart 2023

In de serie kleurenatlassen met begrippen, feiten en behandelingen uit de klinische oogheelkunde verscheen ook een deel uitgewerkte voorbeelden van de meest voorkomende aantastingen van het hoornvlies. Ook dit deel is weer voorzien van vele detailopnamen van het door verschillende oorzaken aangetaste hoornvlies en van een aantal veel komende complicaties in de directe omgeving van het oog. De auteurs behandelen het geheel aan complicaties in elf hoofdstukken.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (10)

Het zien en visueel waarnemen

Elk hoofdstuk beschrijft weer een specifiek onderwerp en geeft meerdere praktische tips voor de optometrist en oogheelkundige. De inhoud en opzet van deze beeldatlas is zeker geschikt voor het gebruik door studenten in de oogheelkunde en in de studie voor optometrist en opticien. Als naslawerk voor specialisten zal dit boek een nuttig instrument kunnen zijn. ISBN 0 07 137589 9, “Cornea”, Christopher J. Rapuano en Wee-Jin Heng, McGraw Hill, 2003, 321 pagina’s. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (10) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (10) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (10) - 4


Gerelateerde artikelen