Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (7)

2 maart 2021

In de catalogus The Amazing World of M.C. Escher van de expositie in Schotland brengen deskundigen gedetailleerde informatie en wetenswaardigheden over de bekendheid van M.C. Escher en zijn belangstelling voor vlakverdelingen. Het is een rijk geïllustreerde kunstpublicatie geworden. Het werk van M.C. Escher heeft weliswaar een wiskundige uitstraling, maar wordt door iedereen met interesse in kunst in ruime mate gewaardeerd.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (7)

Maurits Cornelis Escher op postzegels

Zijn werk is regelmatig de inspiratiebron voor veel ontwerpers, reclamemakers, architecten, bouwers van tentoonstellingen en steeds meer zichtbaar door de keuze van ontwerpers van postzegels en filatelistische materialen. Postzegels met Escherachtige figuren en afbeeldingen kunnen worden ingedeeld in het interessethema “Optische Illusies op Postzegels”.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (7) - 2 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (7) - 3 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (7) - 4

Om verzamelaars van postzegels een beeld te geven van de boeiende wereld achter dit inspirerende thema laten wij enkele voorbeelden van uitgaven door Postadministraties en door particulieren zien.

Het bouwen aan een postzegelverzameling “Optische Illusies op Postzegels” is extra boeiend door de veelzijdigheid van het fenomeen, de magie en de geraffineerdheid van optische en visuele illusies. Laat de catalogus van de expositie een inspiratiebron zijn of kijk naar het boekje “Escher - Wandelingen in de tijd”, dat verkrijgbaar is via de webshop van de nieuwsbrief Optische Fenomenen.