Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (1)

23 oktober 2021

Het is absoluut zeker dat Nikola Tesla aan de wieg stond van de ontwikkelingen met elektriciteit en draadloze transmissie. Nu ruim 160 jaar geleden vond in 1856 in het dorp Smiljan, een dorp dat bij het keizerrijk Oostenrijk hoorde, maar tegenwoordig in Kroatië ligt, de geboorte van Nikola Tesla plaats. Op jonge leeftijd vertoonde hij al inzicht in voor die tijd innovatieve toepassingen. Na zijn schoolopleiding en het overwinnen van de cholera ging hij als 19-jarige in 1875 studeren aan de Technische Hogeschool in Graz.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (1)

Tesla werd snel bekend als een talentvolle uitvinder.

Aanvankelijk liep alles op rolletjes, maar Tesla ontwikkelde slechte gewoonten als gokken, kaarten en biljarten en brak zijn studie af. Ook latere studies zou hij nooit voltooien. Zijn wens om iets te doen met elektriciteit en motoren voor de aandrijving werkte hij verder uit en het lukte hem om op papier een wisselstroommotor uit te vinden. Hij bezat een sterke hang naar een excessieve zelfoverschatting. Hij werd snel bekend als een talentvolle uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige met een hoge ambitie en dat alles ondanks zijn afgebroken opleidingen in het hoger onderwijs. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (1) - 4


Gerelateerde artikelen