Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (5)

21 februari 2023

Het is al enige tijd zichtbaar en merkbaar dat de aanvankelijke hoofdpositie van het boek in onze informatieve en communicatieve cultuur sterk aan het veranderen is. Er zijn nieuwe wegen ontwikkeld die snel en eenvoudig beschikbaar zijn om informatie te vinden en te gebruiken. Het internet maakt het namelijk mogelijk om direct wereldwijd bronnen te raadplegen voor het vinden van de gewenste informatie in tekst en beeld.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (5)

Optische en visuele illusies en andere fenomenen

Ondanks de voordelen van snelheid en gemak ervan heeft het traditionele boek voor velen toch een voorkeur voor studie, hobby en complete informatie over specifieke onderwerpen. Parallel aan deze ontwikkeling verloopt het aflopende gebruik van postzegels voor de frankering van poststukken. Het verzenden van pakjes vindt nauwelijks nog plaats met opgeplakte zegels. Steeds meer wordt er aangegeven om je “postzegels” digitaal af te drukken.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (5) - 2 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (5) - 3 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (5) - 4

Bovendien krijgt de verzender daarvoor nog een financiële vergoeding. Over een bepaalde tijdsperiode zullen de meeste aangeboden postzegels verdwijnen in verzamelingen. De gewone postzegel wordt dan een zeldzaam fenomeen. Voor alle liefhebbers van optische illusies en personen die professioneel werken met fascinerende verschijnselen van visuele en optische illusies is het boek “Optical Illusions” van samensteller Gaby Alez een uitstekende geïllustreerde uitgave om snel en compact veel te leren over deze visuele fenomenen.

Als informatieve bron voor het samenstellen van de inhoud van het boek is alleen gebruik gemaakt van de beschikbare actuele gegevens op de website van Wikipedia. Het geheel is een uiterst interessante en inspirerende informatieve bron van feiten, gebeurtenissen en wetenswaardigheden geworden met extra aanbevelingen voor het raadplegen van aanvullende literatuur en trefwoorden van relevante websites. Allereerst geeft de samensteller van deze publicatie een overzicht van verschillende benaderingen van het begrip optische illusie vanuit twee situaties, namelijk die vanuit psychologisch oogpunt en vanuit een cognitief oogpunt.
Een overzichtelijk informatief boekje.(Wordt vervolgd).