Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (6)

22 februari 2023

Ook verschillende verschijningsvormen van de optische illusies (ook wel visuele illusies genoemd) zijn uitgebreid weergegeven. Waardevol is het rijk geïllustreerde overzicht met ruim honderd klassieke en bijzondere illusies. Ideaal voor gebruik in diverse studies waarin onze visuele wereld een belangrijke rol speelt. Het studie- en referentieboek sluit af met een overzicht van beschrijvingen over artiesten, die in hun kunstuitingen veelvuldig gebruik gemaakt hebben van het spel tussen waarneming, magie en visueel bedrog.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (6)

Optische en visuele illusies en andere fenomenen

Ook voor de thematische verzamelaar zijn de tabellen en overzichten zeer interessant om de zegelcollectie eventueel ook te verdelen in soorten, typen, vormen en uitvoeringen. Beschreven zijn tevens de activiteiten van Maurits C. Escher, Oscar Reutersvärd, Marcel Duchamp, Giuseppe Arcimboldo, Bridget Riley, Victor Vasarely, Salvador Dalí en Charles Allan Gilbert.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (6) - 2 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (6) - 3 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (6) - 4

Ook meerdere eigentijdse kunstenaars als Octavio Ocampo, Patrick Hughes, Shigeo Fukuda, Akiyoshi Kitaoka, Rob Gonsalves, István Orosz en Dick Termes verwerken visuele en optische illusies in hun soms op grote schaal gerealiseerde kunstwerken. Een inspirerende uitgave voor de liefhebbers van zien en waarnemen, bewust en onbewust zien en het oneindige creatieve spel tussen visueel en optisch bedrog, schijn en werkelijkheid. Voor vele postzegelverzamelaars een magisch onderwerp om onmiddellijk te starten met het verzamelen. ISBN 978-1-2761-8394-9, “Optical Illusions”, Gaby Alez, Wikipedia, 212 pagina’s.