Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (1)

20 juni 2022

Het surrealistische wonder Salvador Dalí is veelvuldig weergegeven op postzegels. Geheel terecht is er bij postzegelverzamelaars ook aandacht voor het werk en leven van de beroemde Spaanse beeldkunstenaar en kunstschilder Salvador Dalí en zijn surrealistische kunst op een groot aantal postzegels, postzegelblokken en op speciale poststukken.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (1)

Het surrealistische wonder Salvador Dalí!

Ter gelegenheid van meerdere bijzondere vieringen en herdenkingen zijn er al veel postzegels met afbeeldingen van zijn kunstwerken door officiële postadministraties uitgegeven. Meestal zijn de postzegels uitgegeven voor het verzenden van poststukken. Natuurlijk zullen er vele postzegelverzamelaars zijn die de vers uitgegeven zegels direct in het stockboek steken om daarmee te bouwen aan de thematische postzegelcollectie met de kunst en de activiteiten van Dalí.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (1) - 4

Salvador Dalí (1904-1989) was een schilder, uitvinder, ontwerper, filosoof, schrijver, graficus, cineast, beeldhouwer, illustrator en vooral surrealist. Salvador Dalí interesseerde zich voor technologische ontwikkelingen, hetgeen zichtbaar is in zijn schilderijen. Hij verwerkte onder andere hologrammen in zijn kunstwerken en was een liefhebber van 3D-stereoscopische afbeeldingen. Hij schilderde meerdere voorstellingen in 3D. Dalí speelde ook met onze onmacht bij de waarneming van visueel bedrog door het soms geraffineerde gebruik van visuele en optische illusies.

Om onze lezers extra te laten interesseren voor het fenomeen Salvador Dalí, geven we in deze rubriek een kleurrijke selectie van postzegels die zijn uitgegeven voor de verzending van post. Het zijn overigens postzegelblokjes uit onder meer landen als Guinee, Togo en Mozambique, die werken van Salvador Dalí en portretten van deze beroemde en geroemde schilder en inspirator voor vele moderne kunstenaars regelmatig tonen. Het aantal getoonde blokjes is slechts een selectie uit een geweldig aanbod aan complete schilderstukken en -details uit het geweldige oeuvre van Salvador Dalí. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen