Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (2)

21 juni 2022

Wanneer je zo arrogant bent als de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí was, wordt er veel over je gesproken. Terecht is hij één van de populairste kunstenaars ter wereld en staat hij bekend om zijn flamboyante levensstijl, zijn bijzondere snor en vooral om zijn bizarre en betekenisvolle kunst. Dalí zag zichzelf als renaissanceschilder en ontwikkelde zich als toonaangevende surrealistische kunstschilder.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (2)

Zijn jeugdjaren en jaren als jonge man verliepen niet vlekkeloos.

Zowel zijn jeugdjaren als zijn jaren als jonge man verliepen niet vlekkeloos. Dalí koos snel voor de schilderkunst en ontwikkelde zijn techniek van ontwerpen en realiseren van prachtige en machtige kunstwerken in een surrealistische stijl. In het boekje “Dit is Dalí” beschrijft Catherine Ingram op een plezierige en vooral aansprekende wijze het leven en de kunst van Dalí en brengt tekenaar Andrew Rae de belangrijkste en meest imposante gebeurtenissen in beeld door prachtig tekenwerk.

Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (2) - 2 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (2) - 3 Filatelistische aandacht voor: Salvador Dalí (2) - 4

Het boekje, dat bijzonder geschikt is voor jeugdige lezers, brengt op luchtige wijze heel veel wetenswaardigheden over de exentrieke schilder, genie, wetenschapper, artiest, acteur en supersurrealist met een zelf ontwikkelde stijl. Dalí woonde gedurende zijn leven in veel verschillende steden over de gehele wereld, maar op het schiereiland Cap de Creus was de thuishaven. “Ergens anders ben ik aan het kamperen.” Het is boeiend om te lezen hoe Dalí in 1926 kennismaakt met het surrealisme in Parijs.

Hij kiest een eigen richting en experimenteert met verschillende beeldtechnieken en treedt zeer vaak op de voorgrond. Uiteindelijk worden zijn kunstwerken goed verkocht. De actieve verzamelaar, die kiest voor het thema “Salvador Dalí op postzegels” zal zeker ook interesse hebben in de biografie van de kunstenaar. Daarom zijn de geweldig mooie overzichten met kunstwerken op het postzegelformaat voorzien van een aantal besprekingen van kunstboeken, tijdschriften en catalogi met informatie over feiten, gebeurtenissen en wetenswaardigheden uit het werk en het leven van Dalí. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen