Friedrich-Loeffler-Instituut geëerd met een postzegel

3 oktober 2014

Het 100-jarig bestaan van het Friedrich-Loeffler-Instituut in Lübeck wordt onder andere gevierd met een extra postzegel in het uitgifteprogramma van de Duitse Post. Het Friedrich-Loeffler-Instituut op het eiland Riems is het oudste onderzoeksinstituut ter wereld voor virologie.

Friedrich-Loeffler-Instituut geëerd met een postzegel

Microscopie op postzegels

De nieuwe postzegel verscheen in oktober 2010 en is verkrijgbaar bij postzegelzegelhandelaren. De postzegel bevat een schat aan informatie met onder andere het beeld van een microscoop. Vanzelfsprekend is Friedrich Loeffner afgebeeld op de zegel. De nieuwe postzegel behoort nu tot de thematische postzegelcollectie Microscopen. Op 10 oktober 1910 startte Friedrich Loeffler, een leerling van Robert Koch, in het gebouw op het eiland Riems met zijn werkzaamheden in het onderzoek en de strijd naar de besmettelijke en ernstige virusziekte mond- en klauwzeer. Door zijn vroege start wordt Loeffler ook wel de stichter van de virologie genoemd. De graficus Kym Erdmann uit Kiel ontwierp de speciale postzegel met van 85 cent.

Friedrich-Loeffler-Instituut geëerd met een postzegel - 2 Friedrich-Loeffler-Instituut geëerd met een postzegel - 3 Friedrich-Loeffler-Instituut geëerd met een postzegel - 4


Gerelateerde artikelen