Fysicastudent kan zich goed voorbereiden op het examen

16 juli 2015

Voor fysicastudenten op universiteiten en op andere opleidingsinstituten is met het boek “Physics on Your Feet” een handige informatie- en oefenbron verschenen ter voorbereiding van examens in de fysica. De auteurs hebben gezorgd voor een verzameling van natuurkundige vraagstukken uit het gehele vakgebied van de klassieke en moderne fysica. De vraagstukken zijn zowel bedoeld ter voorbereiding voor de schriftelijke als de mondelinge examens. De vraagstukken en opgaven zijn eenvoudig geformuleerd, maar voor het oplossen van sommige vraagstukken is een out-of-the-box benadering noodzakelijk.

Fysicastudent kan zich goed voorbereiden op het examen

Physics on Your Feet

Voor de student en gebruiker van het boek is elke opgave gedetailleerd uitgewerkt en dient daarbij als de basis voor het reproduceren van deze oplossing van dezelfde vraag of van een vergelijkbare opgave tijdens het examen. Door een bekende illustrator is bij elke opgave een illustratie in de vorm van een comic getekend in relatie tot het betreffende onderwerp of het probleem. Alle bekende onderwerpen uit de fysica zijn behandeld in het studieboek, zoals de onderwerpen Mechanica, Vloeistoffen, Gravitatie, Elektromagnetisme, Optica en Moleculaire Fysica.

Dit praktische studieboek voor universitaire studenten zal elke student helpen bij de voorbereiding van de examens. Het rijk geïllustreerde boek sluit af met enkele bruikbare overzichten, een uitgebreid trefwoordenregister en een uitgebreid literatuuroverzicht met interessante bronnen voor aanvullende studie.

ISBN 978-0-19-968166-2, “Physics on Your Feet”, Dmitry Budker en Alexander O. Sushkov, Oxford University Press, 2015, 203 pagina’s.


Gerelateerde artikelen