Galerie Phoebus Rotterdam brengt kunst Simon Benson en Paul de Kort

14 januari 2020

Onder de titel “Return, Return” zijn tekeningen en objecten van kunstenaar Simon Benson tot en met 19 januari 2020 te zien en te bewonderen in de galerieruimten van Galerie Phoebus Rotterdam. Het bezoek aan de galerie leverde ons veel informatie op over de kunstenaar en gaf ons een aantrekkelijke kijk op zijn werk en stijl door de ruim 30 aanwezige werken.

Galerie Phoebus Rotterdam brengt kunst Simon Benson en Paul de Kort

Galerie Phoebus Rotterdam

Tijdens de opening van de expositie werd tevens een nieuwe boekuitgave op usb-stick getoond onder de titel “Ungiven” met nieuw werk. In de projectenkamer vindt de expositie “Line Signals” plaats met tekeningen in koperdraad en lijm op papier van kunstenaar Gert-Jan Prins.

Galerie Phoebus Rotterdam brengt kunst Simon Benson en Paul de Kort - 2 Galerie Phoebus Rotterdam brengt kunst Simon Benson en Paul de Kort - 3
The Wind Formed - West Bay, Simon Benson, 2019, potlood op papier, 50 x 40 cm (li); Solve et Coagula, Paul de Kort, 1991, grafiet op papier, 256 x 256 cm (re).

Door aangeven van onze belangstelling voor geometrische kunst toonde galeriehoudster Mirjam de Winter werken van kunstenaar Paul de Kort. Bekend is hij onder andere van zijn spectaculaire cirkelvormige kunstwerken onder de titel Mandercirkels, ook bekend als zijn graancirkels in N.O. Twente. Ook zijn werk in metaal is zeer kunstzinnig.

Galerie Phoebus Rotterdam, Eendrachtsweg 61, NL-3012 LG Rotterdam, www.phoebus.nl.


Gerelateerde artikelen