Geometrische patronen in labyrinten en doolhoven

25 januari 2016

De rijke cultuurgeschiedenis achter labyrinten en doolhoven en de mogelijkheden om er een fascinerende wiskunde mee te bedrijven vormden de aanleiding tot het nieuwe deeltje “Labyrinten en doolhoven” in de bekende educatieve Zebra-reeks. De boekjes in deze aantrekkelijke reeks zijn in eerste instantie bedoeld voor leerlingen van het vwo, maar natuurlijk ook voor allen die belangstelling hebben voor wiskunde en de wiskundige toepassingen.

Geometrische patronen in labyrinten en doolhoven

Labyrinten en doolhoven

Labyrinten en doolhoven treffen we aan als overblijfselen van menselijke tradities en culturen. Ze behoren tot de oudste vormen, patronen en symbolen van de mensheid. Ook kunstenaars en tuinontwerpers lieten zich al eeuwenlang inspireren door de veelal verrassende modellen en mogelijkheden voor het realiseren en gebruik in openbare ruimten, kunstwerken, speeltuinen en als versieringen.

Auteur Wim Kleijne schept op een plezierige, leerzame en onderhoudende wijze orde in de ogenschijnlijke chaos, die soms uitgaat van de ingewikkelde labyrinten en doolhoven. Hij stimuleert leerlingen kennis te nemen van de boeiende betekenis en de historie van het labyrint, de meest voorkomende vormen en structuren en sluit het algemene gedeelte af met vele voorbeelden van doolhoven en labyrinten. Tussendoor zijn er opgaven en opdrachten met antwoorden achterin. De rijke hoeveelheid illustraties maken het boekje extra aantrekkelijk.

ISBN 978-90-5041-148-6, “Labyrinten en doolhoven”, Wim Kleijne, Epsilon Uitgaven, 2015, 52 pagina’s.


Gerelateerde artikelen