Lichtontwerpen met kunstlicht en kleur

27 januari 2016

De tweede monografie met voorbeelden van succesvolle lichtprojecten van het ontwerpbureau Licht Kunst Licht geeft ook nu weer een schat aan gerealiseerde werken in samenspraak met hedendaagse en veelgevraagde architecten. Gebouwen worden in kleur gezet, architectuur wordt aangevuld met licht en ruimten worden aangenamer en gezelliger voor gebruikers ervan. Het in 1994 door Andreas Schulz begonnen ontwerpbureau werkt zonder dogma’s en heeft inmiddels een team van 21 medewerkers.

Lichtontwerpen met kunstlicht en kleur

Licht Kunst Licht 2

Het bureau werkt aan projecten in musea, kantoren, openbare gebouwen en particuliere bebouwingen. Het nieuwste boek geeft een kleurrijk en gedetailleerd beeld van de meest recente projecten in bijvoorbeeld een warenhuis, een kantoortoren, een parlementsgebouw, in bedrijfsgebouwen en in een museum.
Elk project wordt uitvoerig beschreven in tekst en beeld, met grootformaat foto’s, in de dag- en avondsituatie, plattegronden en ontwerptekeningen en met veel details.

Lichtontwerpen met kunstlicht en kleur - 2

Hoe divers de projecten ook zijn, een team van specialisten bespreken in detail het gehele ontwerp. Het verlichtingsplan is een integrale leidraad tussen architect en lichtontwerper. Uiteindelijk speelt licht een hoofdrol in de gebruiksfase van het object. De begeleidende teksten staan in het Duits en Engels. Voor ontwerpers van lichtprojecten en architecten is ook dit tweede deel een uitstekende bron van informatie en vooral van inspiratie. Voor kleurdeskundigen een referentiebundel.

ISBN 978 3 89986 057 3, “Licht Kunst Licht 2”, Andreas Schulz, Verlag für Architektur und Design, 2007,
174 pagina’s.


Gerelateerde artikelen