Geschilderde motieven als getuigen van gebeurtenissen

4 maart 2022

Walter Kurowski (1939-2017) bewoog zich als een culturele legende en als enige stadskunstenaar van Oberhausen gedurende meer dan 50 jaar op het artistieke en muzikale toneel van de stad en schilderde en markeerde zo zichzelf in het collectief geheugen.

Geschilderde motieven als getuigen van gebeurtenissen

Walter Kurowski

De bekroonde kunstenaar en afgestudeerde van de Folkwang-school vocht met zijn kunst als een van de betekenisvolle karikaturisten van Duitsland in de jaren zeventig en tachtig samen met de arbeiders voor vrede en gerechtigheid en tegen onderdrukking en uitbuiting. Als afficheontwerper kreeg hij decennialang opdrachten voor culturele evenementen, politieke organisaties en vakbonden.

In de expositie en in de waardevolle catalogus tonen affiches, karikaturen en tekeningen de betekenis en visuele kracht van beeldkunst in het werk van Walter Kurowski. De schilder- en collagekunst van ‘Kuro’ is van hoge attentiewaarde en betekenis.

Geschilderde motieven als getuigen van gebeurtenissen - 2

ISBN 978-3-932236-45-7, “Walter Kurowski”, Kerrin Postert en Christine Vogt, Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, 2021, 160 pagina’s, € 29,80.

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen