Grote financiële steun naar onderzoek voor gezondheid

7 maart 2023

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en draagt daarmee bij aan kwaliteit en ontwikkelingen in de wetenschap. Een aanvraag voor financiële ondersteuning voor het project DYNAMIC vanuit het Donders Instituut van de Radboud Universiteit te Nijmegen is recent door NWO toegekend. DYNAMIC staat voor het Nederlandse nationale project 14 Tesla MRI-initiatief in de medische wetenschap.

Grote financiële steun naar onderzoek voor gezondheid

Het eerste MRI-systeem ter wereld met een veldsterkte van 14 Tesla.

Het project DYNAMIC realiseert daarmee het eerste MRI-systeem ter wereld met een veldsterkte van 14 Tesla. Binnen het project wordt een (inter)nationaal bepalende onderzoekinfrastructuur ontwikkeld die de leidende positie van Nederland op het gebied van ultra high field beeldvormingstechnieken sterk zal verstevigen en de toepassing daarvan in de geneeskunde en de neurowetenschappen vergroten. De hoge gevoeligheid van het systeem, zal tevens diepgaande nieuwe inzichten geven in de werking van ons brein. Bron: persbericht NWO.

Grote financiële steun naar onderzoek voor gezondheid - 2 Grote financiële steun naar onderzoek voor gezondheid - 3 Grote financiële steun naar onderzoek voor gezondheid - 4
Postzegelverzamelaars van zegels met beelden en informatie uit de wereld van de gezondheidszorg krijgen ontwikkelingen te zien op klein formaat.


Gerelateerde artikelen