Hedendaagse kunst in vier monografieën

1 mei 2017

Ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de Kunsthalle Düsseldorf presenteerde dit museum een overzicht van moderne kunst van vier kunstenaars, die allen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw aan de Düsseldorfse Kunstacademie hebben gestudeerd. In vier speciale ruimten van het museum konden bezoekers tot en met 30 september 2007 het werk bewonderen van Holger Bunk, Milan Kunc, Andreas Schulze en Silke Leverkühne.

Hedendaagse kunst in vier monografieën

Wie es ist

Het is juist de roerige periode van kunst- en politiekebeweging, punk, new wave, anti-atoombeweging en het hoogtepunt in de wereld van de “jonge wilden” in de scheppende kunst, wanneer zij kunst studeren. Tijdens en na hun gezamenlijke studie ontwikkelden zij onafhankelijk van elkaar een eigenzinnige positie en mikken meer op de creatieve kwaliteit en veel minder op het gewin van de verkoop van snelle kunst. De individuele stijlen blijven goed herkenbaar en zijn bewonderingswaardig.

De geïllustreerde catalogus geeft op een uitstekende wijze de ontwikkelingen van alle kunstenaars weer. Door achtergrondartikelen en de vele reproducties van de kunstwerken krijgt de lezer veel te weten over de achtergronden en de keuze voor de werken. Interviews sluiten dit boek af.

ISBN 978 3 8321 9020 0, “Wie es ist”, Susanne Rennert, DuMont Verlag, 2007, 136 pagina’s.

Kunsthalle Düsseldorf, Grabbeplatz 4, D-40213 Düsseldorf, www.kunsthalle-duesseldorf.de.


Gerelateerde artikelen