Meditatie door labyrinten zorgen voor ontspanning

1 mei 2017

Labyrinten in vakantie- en pretparken zorgen al eeuwenlang voor spanning, plezier en nieuwsgierigheid. Stel je voor dat het einde van het labyrint niet te vinden is en wat kan er dan allemaal gebeuren. Het labyrint prikkelt onze fantasie en zet onze hersenen aan het werk. Minder eng maar net zo aantrekkelijk zijn de labyrinten in het boek “Van hier naar daar” met een geweldige hoeveelheid labyrinten.

Meditatie door labyrinten zorgen voor ontspanning

Von hier nach da

De ontwerper van de gedetailleerde labyrinten presenteert met deze publicatie zijn eerste bundel ingewikkelde constructies voor de meditatieve reis door tuinen, dorpjes, over eilanden en bruggen en langs surrealistische plaatsen en telkens op zoek naar de juiste weg. In alle rust om de dagelijkse stress te vergeten wordt de uitgang gegarandeerd gevonden.

De ontwerper liet zich onder andere inspireren door de prachtige surreale architectuur en perspectivische constructies van M.C. Escher, de unieke getekende ontwerpen van kunstenaars als Richard Diebenkorn, Susan Rothenberg, Keith Haring en verschillende tekenaars van stripverhalen en -figuren. Zijn keuze
voor de kleuren in de labyrinten is afgestemd op het creëren van een rustige sfeer tijdens het zoeken naar de uitgang.

Meditatie door labyrinten zorgen voor ontspanning - 2 Meditatie door labyrinten zorgen voor ontspanning - 3
Voorbeelden van ingewikkelde constructies voor ontspanning en het oefenen van het scherp zien.

De auteur geeft aan dat de eerste labyrinten iets eenvoudiger zijn dan de laatste opgaven. Voor alle spelfanaten en oplossingzoekers bevat de publicatie aan het eind de juiste oplossingen van de weg in het labyrint. De visuele puzzels zijn zo aantrekkelijk dat het veelal niet blijft tot het oplossen van slechts één labyrint. Zelfs het inslaan van de verkeerde weg maken de puzzels aantrekkelijk voor elke puzzelliefhebber.

ISBN 978-3-89777-934-1, “Von hier nach da”, Sean C. Jackson, moses. Verlag, 2017, 65 pagina’s.


Gerelateerde artikelen