Meer dan onze ogen kunnen waarnemen

1 mei 2017

Onder het motto “Kunst op de werkplek” verzamelt de Deutsche Bank al meer dan 25 jaar werk van jonge kunstenaars en presenteert deze kunstaankopen in haar werkruimten van de bedrijfs- en kantoorgebouwen aan het personeel. Door deze wijze van verzamelen is de kunstcollectie nu één van de grootste bedrijfscollecties ter wereld geworden. De kunstcollectie is samengesteld uit werken uit verschillende themagebieden en uit allerlei vormen van kunst en beeldtechnieken.

Meer dan onze ogen kunnen waarnemen

Mehr als das Auge fassen kann

Het thema met foto’s uit de hedendaagse fotografie heeft inmiddels een enorme omvang gekregen en wordt voorgesteld in deze publicatie. Zowel bij werknemers als bij bezoekers van tentoonstellingen worden de foto’s uit deze omvangrijke fotocollectie uiterst gewaardeerd. In diverse steden in Zuid-Amerika zijn de foto’s in de catalogus met succes vertoond.

De samenstellers van de catalogus laten de kijkers onder andere kennismaken met het werk van de fotografen Dieter Appelt, Thomas Struth, Daniele Steinfeld, Thomas Ruff, Gerhard Richter, Sigmar Polke en Sandra Meisel. Het in 1980 gekozen concept voor het opbouwen van een fotocollectie heeft inmiddels geleid tot een bestand van meer dan 50.000 werken van ruim 3000 fotografen. De verzameling omvat alle technieken en formaten van hedendaagse fotokunst. De catalogus geeft een beeld uit de opbouw van deze fotoverzameling.

ISBN 3 938833 02 05, “Mehr als das Auge fassen kann”, Friedhelm Hütte en Christina März, Deutsche Bank Kunst, 2006, 83 pagina’s.


Gerelateerde artikelen