Onbekende kunst komt uit de volle schatkamers

1 mei 2017

Met de uitgave Visuell presenteren de samenstellers onder de titel “Blind Date” een geïllustreerd overzicht van de vaak onzichtbare kunstwerken in de ruimten van gebouwen van de Deutsche Bank. De kunstcollectie van deze bank is één van de grootste collecties ter wereld en staat in hoog aanzien bij kunstkenners en kunstenaars.

Onbekende kunst komt uit de volle schatkamers

Blind Date

Met deze uitgave krijgen de liefhebbers van hedendaagse en moderne kunst een kijkje achter de schermen en maken daarbij uitgebreid kennis met de nieuwste acquisities. Het is bovendien de allereerste keer in een periode van 27 jaar dat het grote publiek de passie en keuze van de verzamelaars van dichtbij zien. Het concept van een nieuw gevormde expositie met de nieuwste aanwinsten zal regelmatig te bewonderen zijn in diverse musea in Europa.

De kunstliefhebbers hebben een “blind date” door de variëteit in het aangeboden werk. Met kunst aan de muur worden telkens de medewerkers van de bank verrast. Natuurlijk valt het werk niet altijd in de smaak bij iedereen, maar de aandacht voor creativiteit tijdens het werk wordt geactiveerd en meningen gevormd.

De hedendaagse moderne kunst geeft zeker ook aanleiding voor discussie en verwondering. Beelden veroorzaken een geweldige schok, zijn controversieel, beledigend, pornografisch, maar geven ook een beeld van de moderne tijd en zijn de bewijzen van een vrije meningsuiting. Visuell geeft deze feiten op een zinvolle wijze weer door illustraties en teksten.

ISBN 3 9810932 1 6, “Blind Date”, Ariane Grigoteit, e.a., Deutsche Bank Art, 2006, 220 pagina’s.


Gerelateerde artikelen