Hedendaagse toepassingen van wiskunde en informatica

8 december 2015

De verhalen in het boekje “Opgelost” zijn van hoge informatieve waarde en geven op een aangename, toegankelijke en onderhoudende wijze de praktische betekenis en toepassingen van de wiskunde weer. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Centrum voor Wiskunde en Informatica - CWI, juist in het jubileumjaar 2006 voor het 60-jarig bestaan. Tijdens een recent gehouden studiedag werden exemplaren verstrekt aan de deelnemers. De inhoud is nog steeds actueel, prikkelend en is uiterst leerzaam.

Hedendaagse toepassingen van wiskunde en informatica

Opgelost

De auteur Bennie Mols heeft er een aantrekkelijk geheel van gemaakt met de bijdragen van vele deskundigen. Het is een boek voor een algemeen publiek voor iedereen die nieuwsgierig is naar wiskunde, informatica en hun toepassingen. In elk hoofdstuk is er ruimte voor een formule, die door de deskundige is uitgekozen. Er is aandacht voor toekomstige toepassingen, maar de lezer maakt ook kennis met historische achtergronden van specifieke onderwerpen.

Elk hoofdstuk kent een aantal vaste onderdelen, waaronder Doe Het Zelf, een onopgelost probleem en een interview met de deskundige. Een beeld uit de diversiteit van de behandelde onderwerpen: Geheimtaal, Opsporingstechnieken, Denkende machines, Ruimte en tijd, Beeldende kunst, Games en Lichaam en geest. Het boek sluit af met een overzicht van aanbevolen literatuur en een lijst met interessante internetadressen.

ISBN 978-90-8571-028-8, “Opgelost”, Bennie Mols, Uitgeverij Veen Magazines, 2006, 182 pagina’s.


Gerelateerde artikelen