Het delen van wetenschap en kennis zorgt voor begrip (1)

28 januari 2020

Recent verscheen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Stichting Biowetenschappen en Maatschappij het jubileumcahier “50 jaar BWM. Wetenschap: veel meer dan een mening”. De afgelopen halve eeuw heeft de stichting een vinger aan de pols gehad bij de ontwikkeling van de levenswetenschappen. Alle belangrijke en grote biowetenschappelijke ontdekkingen en hun impact op onze maatschappij zijn behandeld in de cahiers, tentoonstellingen, online dossiers en discussiemomenten en die gingen altijd over de inhoud, de feiten.

Het delen van wetenschap en kennis zorgt voor begrip (1)

50 jaar Wetenschap: veel meer dan een mening

Maar vandaag de dag zijn er meerdere discussies over de waarde van de wetenschap en of de wetenschap wel de waarheid is! Al vanaf het begin publiceerde de stichting de bekende cahiers. Het zijn stuk voor stuk toegankelijk door experts geschreven publicaties, die op heldere en soms op prikkelende wijze de lezers informeren en aan het denken brengen over de gekozen actuele onderwerpen uit de samenleving. Wij beoordelen de inhoud van de cahiers als absoluut waardevol voor mens en maatschappij.

In het dubbeldikke jubileumcahier 3/4-2019 bespreken wetenschappers ontwikkelingen in levenswetenschappen van de afgelopen 50 jaar, binnen een selectie uit de belangrijkste thema’s waar de stichting Biowetenschappen en Maatschappij over heeft gepubliceerd. Dat zijn voeding, preventie, genetica, infectieziekten, natuurbeheer, personalised medicine, hersenwetenschappen en natuurlijk over het klimaat. Wat is er gebeurd in 50 jaar en welke inzichten en verrassingen brachten de wetenschappers en andere deskundigen uit de biowetenschappen ons? Hoe ga je daar als wetenschapper nu mee om? (Wordt vervolgd).

ISBN 978-90-73196-96-4, “50 jaar Wetenschap: veel meer dan een mening”, Jannes van Everdingen, e.a., Stichting Biowetenschappen en Maatschappij, 2019, 119 pagina’s. Bestellingen zijn mogelijk via de website www.biomaatschappij.nl.


Gerelateerde artikelen