Het valse perspectief zorgt voor fascinatie bij de kijker

26 maart 2015

Het werk van kunstenaar Patrick Hughes is uiterst bijzonder en wordt gewaardeerd door verzamelaars, museum- en galeriebezoekers en liefhebbers van optische illusies en andere visuele fenomenen. Zijn geweldige kunstzinnige uitvinding van het valse perspectief en het visuele spel met verdwijnpunten naar het oneindige laat de kijkers naar zijn dimensionale werken op elk moment en bij elke stap verbazen.

Het valse perspectief zorgt voor fascinatie bij de kijker

A new perspective

Zijn oeuvre heeft eveneens dimensionale dimensies bereikt. Vanwege zijn 75e ver-jaardag en het 45-jarig jubileum van een samenwerking tussen de kunstenaar en de Londense galerie van Angela Flowers verscheen een geweldig kunstboek over zijn leven en vooral over zijn werk. De foto op de voorzijde van het omvangrijke boek is een werk afgebeeld, dat in werkelijkheid 133,5 cm lang is, maar vanuit de zijkant is gefotografeerd.

Meerdere autoriteiten op gebied van visuele waarneming geven hun visie op het vroege werk van de linkshandige Hughes, zijn waardering voor het werk van René Magritte , zijn jarenlange experimenten met optisch bedrog en het ontstaan van anamorfosen als kunstuiting. Een prachtig boek voor kunstliefhebbers.

ISBN 978-1-906412-66-1, “A new perspective”, Patrick Hughes, Flowers Gallery, 2014, 240 pagina’s + DVD Hughesually.


Gerelateerde artikelen