Het volledige overzicht van oeuvre van Pieter Bruegel (3)

27 december 2018

Een kunstboek in deze XXL-uitvoering met afbeeldingen van het volledige oeuvre van Pieter Bruegel de Oude is nooit eerder in dit bijzondere formaat uitgegeven. In de uitvoering van ca. 28 cm breed en ca. 39 cm hoog heeft de ontwerper gezorgd voor vele groot formaat afbeeldingen van originele schilderijen met afmetingen tot een breedte van 56 cm en zelfs bij tweevoudig uitklapbare reproducties tot ca. 112 cm.

Het volledige overzicht van oeuvre van Pieter Bruegel (3)

Pieter Bruegel. Das vollständige Werk

Daarmee zijn voor alle kunstliefhebbers, studenten en docenten kunstgeschiedenis en voor iedereen met een persoonlijke of een professionele interesse in kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude alle werken en bijzonderheden over deze meester van het volksvermaak tot in de allerkleinste details direct beschikbaar. Pieter Bruegel inspireerde met zijn fascinerende drukte en chaos collega kunstschilders, die zelf actief waren in Bruegels-tijdsperiode, zoals Pieter van der Heyden, Jan Wierix en Jan en Lucas van Doetecum.

Het volledige overzicht van oeuvre van Pieter Bruegel (3) - 2 Het volledige overzicht van oeuvre van Pieter Bruegel (3) - 3 Het volledige overzicht van oeuvre van Pieter Bruegel (3) - 4
De Boerenbruiloft, Pieter Bruegel, rond 1586, olie op eikenhout, 114 x 164 cm, detail rechter helft van het volledige schilderij.

De auteurs kozen voor het behandelen van het oeuvre op basis van thema’s en specifieke onderwerpen in negen samenhangende hoofdstukken. Alle thema’s zijn zeer gedetailleerd bestudeerd en beschreven en vooral voorzien van uitstekend gekozen details uit de werken. Daarna volgen er nog ruim 200 pagina’s met een gecatalogiseerde opsomming van alle schilderijen, tekeningen en kopergravures. Dit super kunstboek sluit af met een uitgebreid literatuuroverzicht en trefwoordenregister.

ISBN 978-3-8365-5688-0, “Pieter Bruegel. Das vollständige Werk”, Jürgen Müller en Thomas Schauerte, Taschen Verlag, 2018, 492 pagina’s met meerdere uitklapbare pagina’s.


Gerelateerde artikelen