Ogen gericht op het leven en werk van Leonardo da Vinci (3)

16 december 2018

Tot op de dag van vandaag is het zeker dat nog niet alles ontrafeld is en is er nog voldoende uitdaging om nog tientallen jaren te onderzoeken. Alleen al de genoemde aspecten in de inleiding op de inhoud van het boek geven voldoende basis om door te gaan. De biografie over Leonardo da Vinci van auteur Volker Reinhardt bevat zes hoofdstukken waarin telkens bepaalde samenhangende episoden uit zijn leven zijn beschreven.

Ogen gericht op het leven en werk van Leonardo da Vinci (3)

Leonardo da Vinci - Das Auge der Welt

In het eerste hoofdstuk “Vinci en Florence” vindt de lezer alles over de feiten en gebeurtenissen in een periode tot in het jaar 1481. Een periode waarin veel werk in de schilderkunst ontstaat. Dan volgen hoofdstukken als “Milaan”, “Op zoek naar krachten in de natuur”, “De reisjaren” en “Zijn verblijf in Rome en Amboise”. Het zesde hoofdstuk gaat over het vinden van de schat van Leonardo en het verwerken ervan door vele goed- en kwaadwillende handelaren en onderzoekers.

Ogen gericht op het leven en werk van Leonardo da Vinci (3) - 2 Ogen gericht op het leven en werk van Leonardo da Vinci (3) - 3 Ogen gericht op het leven en werk van Leonardo da Vinci (3) - 4
Postzegels dragen bij aan het opbouwen van kennis over Leonardo da Vinci en aan het extra genieten van zijn schilder- en ontwerpkunst.

Leonardo en zijn nalatenschap zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Om zijn werk te begrijpen moet je ook Leonardo leren kennen. Deze voortreffelijke biografische publicatie eindigt met een uitgebreide bijlage, waarin een beeld is gegeven van zijn belangrijkste schilderijen en een overzicht van de belangrijkste aspecten in zijn leven.

ISBN 978-3-406-72473-2, “Leonardo da Vinci - Das Auge der Welt”, Volker Reinhardt, Verlag C.H. Beck, 2018, 383 pagina’s.


Gerelateerde artikelen